You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

saperavi_cabernet

Saperavi Cabernet

Nowy produkt

38,00 zł

Winifikacja:

Dojrzałe winogorna są zbierane ręcznie, odszypułkowane i tłoczone. Fermentacja na naturalnych drożdżach w kadziach z nierdzewnej stali w kontrolowanej temperaturze (23–280C). Po 8-10 dniowej maceracji wino zostaje zlane znad osadu i poddane fermentacji malolaktycznej. 90% wina dojrzewa w kadziach z nierdzewnej stali, a 10% w dębowych beczkach przez 4 miesięcy. Ostateczne zmieszanie wina następuje po 5 miesiącach.

Region winiarski Region KAKHETI
Klimat Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina Wino regionalne
Odmiany Saperavi 50%; Cabernet Sauvignon 50%
Pochodzenie winogron 100% Winnice Kondoli
Urodzaj 8-10 ton/ha
Typ wina Wytrawne czerwone
Analiza wina Alk. 13 %, Cukier resztkowy mniej niż 3 g/l; T/A: 5-6 g/l
Podawać Do pieczonych mięs z grilla, czerwonego mięsa oraz serów. T. 16-18C.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Saperavi Cabernet

Saperavi Cabernet

Wyraziste wytrawne czerwone wino gronowe z lekką pikanterią o smaku owoców wiśni, jeżyn, jagód i pestek, z delikatnymi taninami i charakterem Saperavi. Długi finisz o smaku korzennym i owoców leśnych.
Podawać do grillowanych mięs.
Temperatura serwowania: 16-18°C
alk. 13,5% obj.

Degustacja:

Kolor: Głęboki czerwony.

Aromat: Wyraziste, z lekką pikanterią. Z bogatym aromatem owocu wiśni, jeżyn, jagód i pestek. 

Smak: Dobra owocowa faktura podkreśloną delikatnymi taninami i charakterem saperavi. Dość długie, finał wybrzmiewa korzeniami i owocami leśnymi.

Produkty powiązane

14 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: