You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

saperavi_bio

Saperavi Bio

Nowy produkt

58,00 zł

Winifikacja:

Ekologiczne parcele winnicy Kudigora są uprawiane zgodnie z wszelkimi zasadami upraw organicznych. Owoce dojrzewają bez użycia syntetycznych pestycydów, fungicydów, herbicydów czy nawozów sztucznych. Pod koniec września dojrzałe winogrona są zbierane ręcznie, odszypułkowane i tłoczone. Fermentacja na naturalnych drożdżach w kadziach z nierdzewnej stali w kontrolowanej temperaturze (23–280C). Po 8 dniowej maceracji wino zostaje zlane znad osadu i poddane fermentacji malolaktycznej po czym dojrzewa przez 12 miesięcy w kadziach z nierdzewnej stali, a następnie w butelkach, z zachowaniem optymalnej temperatury.

Region winiarski Region KAKHETI
Klimat Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina Wino regionalne
Odmiany Saperavi 100%
Pochodzenie winogron 100% Winnice Kudigora (Apelacja Kindzmarauli)
Urodzaj 8-10 ton/ha
Typ wina Wytrawne czerwone
Analiza wina Alk. 13,5 %, Cukier resztkowy mniej niż 3 g/l; T/A: 5-6 g/l
Podawać Do pieczonych mięs z grilla, wędzonego mięsa oraz serów. t. 16-18C.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Saperavi Bio

Saperavi Bio

Czerwone wytrawne wino gronowe z ekologicznych upraw. Wino o bogatych aromatach: wiśni, czerwonej porzeczki i truskawki. W smaku pełne, o przyjemnych miękkich garbnikach i długim, zdecydowanym finiszu.
Doskonale pasuje do pieczonych i grillowanych dań mięsnych.
Temperatura serwowania: 16-18°C
alk. 13,5% obj.

Degustacja:

Kolor: Głęboki czerwony kolor przechodzący w czarny.

Aromat: Owoców leśnych, porzeczki, aronii, mchu, mokrej ziemi, igliwie.

Smak: Miękki i przystępny, pełny ciepłego leśnego owocu i ujarzmionych tanin. Odczuwa się korzenność, przypalone tło, lekko dymny i śliwkowy rejestr. Finisz owocowo-pestkowy.

Produkty powiązane

14 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: