Winifikacja:
Ręczny zbiór dojrzałych kiści. Po oddzieleniu od szypułek jagody są schładzane do temperatury 4-6°C, a następnie delikatnie tłoczone w prasie pneumatycznej o kontrolowanym nacisku. Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze (15-18°C). Gdy fermentacja zostanie ukończona, wino zostaje przelane do innej kadzi ze stali nierdzewnej w celu dalszego klarowania. Wino butelkowane kilka miesięcy po winobraniu.
Region winiarski | Region IMERETI |
Klimat | Umiarkowany, kontynentalny |
Kategoria wina | Wino regionalne |
Odmiany | Tsolikauri 100% |
Pochodzenie winogron | Rejon Terjola i Zestafoni |
Urodzaj | 9-12 ton/ha |
Typ wina | Wytrawne białe |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Czerwone półwytrawne wino gronowe o przyjemnym...
38,00 zł
Wino o głębokim, czerwonym kolorze o aromatach...
35,00 zł
Czerwone wytrawne wino gronowe o bogatych...
38,00 zł
SATRAPEZO 10 KVEVRI Rkatsiteli wytwarza się w...
115,00 zł
Wino wartkie, pieniste - z dobrym,...
35,00 zł
Białe wytrawne wino gronowe o aromatach...
33,00 zł
Białe półsłodkie wino gronowe o delikatnym...
28,00 zł
Czerwone wytrawne wino o złożonym nosie, w...
70,00 zł
Czerwone wytrawne wino gronowe o złożonych,...
53,00 zł
Czerwone wytrawne wino gronowe z ekologicznych...
58,00 zł