Winifikacja:
Ręczny zbiór dojrzalszych kiści. Po oddzieleniu od szypułek jagody są schładzane do temperatury 4-6 0C,
a następnie delikatnie tłoczone w prasie pneumatycznej o kontrolowanym nacisku. Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze (15-180C). Gdy fermentacja zostanie ukończona, wino zostaje przelane do innej kadzi ze stali nierdzewnej w celu dalszego oczyszczania. Wino butelkowane kilka miesięcy po winobraniu.
Region winiarski | Region KAKHETI |
Klimat | Umiarkowany, kontynentalny |
Kategoria wina | Wino regionalne |
Odmiany | Rkatsiteli 100% |
Pochodzenie winogron | 30% Winnice Kondoli, 70% winnice w północno-wschodnim Kakheti |
Urodzaj | 9-12 ton/ha |
Typ wina | Wytrawne białe |
Analiza wina | Alk. 13 %, Cukier resztkowy 3 g/l; T/A: 5-7 g/l |
Podawać | Do pieczonego kurczaka, wieprzowiny, dań z makaronu. T. 10-12 C. |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
36,00 zł
39,00 zł
36,00 zł
39,00 zł
39,00 zł
33,00 zł
33,00 zł
43,00 zł
43,00 zł
43,00 zł
43,00 zł
65,00 zł
43,00 zł
43,00 zł
43,00 zł
Czerwone wytrawne wino gronowe o złożonych,...
59,00 zł
Lekkie rejestry owocowe, zbudowane na prostych,...
39,00 zł
Białe półwytrawne wino gronowe. W staro...
39,00 zł
Oryginalna lemoniada gruzińska o smaku...
7,00 zł
Białe wytrawne wino gronowe o przyjemnym...
39,00 zł
SATRAPEZO MTSVANE wytwarza się w KVEVRI, w...
125,00 zł
SATRAPEZO SAPERAVI wytwarza się w KVEVRI, w...
125,00 zł
Brandy dojrzewa 8-10 lat w dębowych beczkach....
135,00 zł
W skład kompozycji wchodzą destylaty...
242,00 zł
Wino o aromatach owocowych, wyraźne...
78,00 zł