Winifikacja:
Ręczny zbiór dojrzalszych kiści. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatnie tłoczone i poddane (metoda tradycyjna, lokalna) fermentacji na skórkach w kadziach ze stali nierdzewnej przez 10-14 dni. Gdy fermentacja zostanie ukończona, wino zostaje przelane do innej kadzi ze stali nierdzewnej w celu dalszego oczyszczania. Wino może dojrzewać przez kilka lat i może być w odpowiednim czasie butelkowane.
Region winiarski | Region KAKHETI |
Klimat | Umiarkowany, kontynentalny |
Kategoria wina | Wino regionalne |
Odmiany | Rkatsiteli 100% |
Pochodzenie winogron | 30% Winnice Kondoli, 70% winnice w północno-wschodnim Kakheti |
Urodzaj | 8-11 ton/ha |
Typ wina | Wytrawne białe |
Zawartość alkoholu | 12,0% obj. |
Analiza wina | Alk. 13 %, Cukier resztkowy 3 g/l; T/A: 5-6 g/l |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Różowe, półwytrawne wino o aromatach granatu...
38,00 zł
Białe wytrawne wino gronowe o aromatach...
33,00 zł
Białe wytrawne wino o słodkich aromatach...
34,00 zł
40,00 zł
Czerwone półwytrawne wino gronowe. W staro...
45,00 zł
Białe wytrawne wino o miłej, żywej kwasowości....
35,00 zł
Wino przejrzyste i lekkie, w zapachu wyczuwa...
24,00 zł
Białe półwytrawne wino gronowe o łagodnych...
28,00 zł
Czerwone wytrawne wino o złożonym nosie, w...
70,00 zł
Czerwone wytrawne wino gronowe o bogatych...
38,00 zł