You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

kakheti

Kakheti

Nowy produkt

30,00 zł

Winifikacja:

Ręczny zbiór dojrzalszych kiści. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatnie tłoczone i poddane (metoda tradycyjna, lokalna) fermentacji na skórkach w kadziach ze stali nierdzewnej przez 10-14 dni. Gdy fermentacja zostanie ukończona, wino zostaje przelane do innej kadzi ze stali nierdzewnej w celu dalszego oczyszczania. Wino może dojrzewać przez kilka lat i może być w odpowiednim czasie butelkowane.

Region winiarski Region KAKHETI
Klimat Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina Wino regionalne
Odmiany Rkatsiteli 100%
Pochodzenie winogron 30% Winnice Kondoli, 70% winnice w północno-wschodnim Kakheti
Urodzaj 8-11 ton/ha
Typ wina Wytrawne białe
Zawartość alkoholu 12,0% obj.
Analiza wina Alk. 13 %, Cukier resztkowy 3 g/l; T/A: 5-6 g/l

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Kakheti

Kakheti

Białe wytrawne wino wyprodukowane tradycyjną, kachetyjską metodą poprzez fermentację wina na skórkach winogron, co sprawia, że wino ma wspaniały bursztynowy kolor, miękkie taniny i pełną strukturę.
Doskonale pasuje do dań z wieprzowiny.
Temperatura serwowania: 10-12°C
alk. 12,5% obj.

Degustacja:

Kolor: Bursztynowy, ze złotym odcieniem.

Aromat: Przejrzałego jabłka i gruszki, suchych liści, kwiatów polnych, rumianku oraz białego pieprzu, ziaren słonecznika, pigwy i korzeni.

Smak: Wino cechuje względnie niska kwasowość, gładkość i miękkość przy jednoczesnym zachowaniu solidnej struktury i cielistości.

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: