Winifikacja:
Ręczny zbiór dojrzalszych kiści. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatnie tłoczone i poddane (metoda tradycyjna, lokalna) fermentacji na skórkach w kadziach ze stali nierdzewnej przez 10-14 dni. Gdy fermentacja zostanie ukończona, wino zostaje przelane do innej kadzi ze stali nierdzewnej w celu dalszego oczyszczania. Wino może dojrzewać przez kilka lat i może być w odpowiednim czasie butelkowane.
Region winiarski | Region KAKHETI |
Klimat | Umiarkowany, kontynentalny |
Kategoria wina | Wino regionalne |
Odmiany | Rkatsiteli 100% |
Pochodzenie winogron | 30% Winnice Kondoli, 70% winnice w północno-wschodnim Kakheti |
Urodzaj | 8-11 ton/ha |
Typ wina | Wytrawne białe |
Zawartość alkoholu | 12,0% obj. |
Analiza wina | Alk. 13 %, Cukier resztkowy 3 g/l; T/A: 5-6 g/l |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
39,00 zł
33,00 zł
39,00 zł
33,00 zł
33,00 zł
43,00 zł
43,00 zł
43,00 zł
43,00 zł
65,00 zł
43,00 zł
43,00 zł
43,00 zł
Białe wytrawne wino o miłej, żywej kwasowości....
39,00 zł
Czerwone półsłodkie wino o delikatnej i pięknej...
52,00 zł
Czerwone półsłodkie wino gronowe o aromatach...
59,00 zł
Pięcioletnia brandy o jasno bursztynowej...
58,00 zł
Białe półsłodkie wino gronowe. Powstaje ze...
59,00 zł
Białe półwytrawne wino gronowe. W staro...
39,00 zł
Bardzo ciekawe czerwone półsłodkie wino...
39,00 zł
Jest tu niezła, drobna pienistość - piana dość...
39,00 zł
Różowe, półsłodkie wino o aromatach granatu...
43,00 zł
Brandy dojrzewa 3 lata w beczkach dębowych....
52,00 zł