You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Chacha Grape

Chacha Grape

Nowy produkt

70,00 zł

Winifikacja i destylacja:

Na przełomie września i października, dojrzałe winogrona są ręcznie zbierane. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatnie tłoczone. Fermentacja odbywa się na moszczu w kontrolowanej temperaturze 22°C w kadziach z nierdzewnej stali. Po fermentacji moszcz poddawany jest destylacji tradycyjną metodą w naszej destylarni. Otrzymana CZACZA jest przechowywana w naszej piwnicy aż do butelkowania.

Region winiarski Region KAKHETI
Apelacja TSINANDALI - szczególny rejon uprawy winorośli
Klimat Umiarkowany, kontynentalny
Odmiany Rkatsiteli 80%, Mtsvane 20%
Pochodzenie winogron 100% Winnice Kondoli
Urodzaj 8 ton/ha
Typ produktu Chacha Gronowa
Zawartość alkoholu 42% obj.
Opakowanie 500 ml szklana butelka.
Podawać Jako Aperitif lub digestive. t 8-12 C.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Chacha Grape

Chacha Grape

Niezależnie od faktu, że Gruzja to kolebka wina, historia Czaczy, mocnego napoju alkoholowego destylowanego z winogronowego moszczu, jest dość krótka i zaczyna się w pierwszej połowie dziewiętnastego wieku. Mimo tego, niektóre źródła donoszą, że pierwsze urządzenia do destylacji dotarły do Gruzji z Persji w średniowieczu.

Telawska Piwnica Win zaczęła produkcje Czaczy pod koniec lat dziewięćdziesiątych. Różnorodność szczepów winogron oraz własna destylarnia pozwala nam destylować moszcz od razu po skończeniu procesu fermentacji i tym samym utrzymać specyficzne aromaty szczepowe.

Degustacja:

Kolor: Bezbarwny.

Aromat: Całkowicie nasycony intensywnymi i eleganckimi tonami białych kwiatów i zielonej trawy.

Smak: Świeży i czysty smak płynnie przechodzi w aksamitny i długi finisz.

Produkty powiązane

4 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: