Wino gronowe, przeznaczone do produkcji brandy uzyskujemy nie później niż do 1 kwietnia roku następującego po zbiorach. Po tym okresie materiał winny poddawany jest destylacji w alembikach Charente.
Proces destylacji jest tylko początkiem długiej drogi, jaką musi przebyć brandy Sarajishvili do uzyskania pełnej wyrazistości, mocy i niepowtarzalnego charakteru.
Świeżo wydestylowana brandy jest rozlewana do 250 – 400 litrowych beczek, przez kolejne lata starzeje się, uzyskując specjalny aromat i smak z którego słynie brandy Sarajishvili.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Wino o aromatach owocowych, wyraźne...
25,00 zł
Historia destylarni Sarajishvili sięga 1884r....
99,00 zł
W skład kompozycji wchodzą destylaty...
215,00 zł
Białe półsłodkie wino gronowe. Powstaje ze...
50,00 zł
Wino w zapachu przystępne, ciepłe i...
25,00 zł
Wino o zapachu jabłkowo gruszkowym,melona i...
24,00 zł
Brandy "David MANDARINE" powstaje według...
35,00 zł
Oryginalna lemoniada gruzińska o smaku...
5,00 zł
Oryginalna lemoniada gruzińska o smaku...
5,00 zł
Degustacja: Wino o aromatach wiśni, czereśni,...
45,00 zł