You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ojaleshi

Ojaleshi

Nowy produkt

58,00 zł

Winifikacja:

Bardzo dojrzałe winogrona są zbierane ręcznie. Po oddzieleniu od szypułek jagody są delikatne tłoczone i poddawane fermentacji na naturalnych drożdżach w kadziach ze stali nierdzewnej, w kontrolowanej temperaturze 23-280C. Po 5-7 dniowej maceracji proces fermentacji jest zatrzymywany poprzez oziębienie, żeby zachować w winie naturalną zawartość cukru i świeżość. Przed butelkowaniem wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 00C.

Region winiarski Region RACHA-LECHKHUMI
Apelacja OJALESHI - szczególny rejon uprawy winorośli
Klimat Umiarkowany, kontynentalny
Kategoria wina Wino jakościowe o zastrzeżonym nazewnictwie miejsca pochodzenia upraw winorośli
Odmiany Ojaleshi 100%
Pochodzenie winogron OJALESHI - szczególny rejon uprawy winorośli, północne stoki doliny Rzeki Alazani
Urodzaj 8 ton/ha
Typ wina Półsłodkie, rocznikowe, czerwone
Zawartość alkoholu 11% obj.
Analiza wina Alk. 11 %, Cukier resztkowy 30-45 g/l; T/A: 5,5-6,5 g/l
Opakowanie 6 butelek o poj. 0,75 l w kartonie lub pojedyncze kartony dla butelek o poj. 0,75 l i 1,5 l
Podawać Do deserów, ciast owocowych, serów wiejskich. T. 12-14

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Ojaleshi

Ojaleshi

Czerwone półsłodkie wino o delikatnym bukiecie ziołowym, ze śladem płatka czerwonej róży, wiśni i maliny.
W smaku z charakterystycznym tonem białego pieprzu.Doskonała równowaga między słodyczą a kwasowością sprawiają, że jego przyjemny posmak utrzymuje się długo w ustach.
Podawać do deserów i ciast owocowych.
Temperatura serwowania: 12-14°C
alk. 11,0% obj.

Degustacja:

Kolor: Rubinowy.

Aromat: Delikatny ziołowy bukiet, aromat róży, wiśni i maliny.

Smak: Przedłużenie aromatów wiśni i maliny. Zachowana równowaga pomiędzy naturalnym aromatem, słodyczą i kwasowością

Produkty powiązane

14 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: