Winifikacja:
Ręczny zbiór bardzo dojrzałych winogron na przełomie września i października. Po oddzieleniu od szypułek, jagody są delikatnie tłoczone i poddawane fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej, w kontrolowanej temperaturze 23 – 28 0C. Po 5-7 dniowej fermentacji proces jest zatrzymywany poprzez oziębienie, żeby zachować w winie naturalną zawartość cukru i świeżość. Przed butelkowaniem wino poddaje się procesowi stabilizacji w temperaturze 00C.
Region winiarski | Region KAKHETI |
Klimat | Umiarkowany, kontynentalny |
Kategoria wina | Wino jakościowe o zastrzeżonym nazewnictwie miejsca pochodzenia upraw winorośli |
Odmiany | Aleksandreuli 50%, Mujuretuli 50% |
Urodzaj | 8 ton/ha |
Typ wina | Półsłodkie, rocznikowe, czerwone |
Zawartość alkoholu | 11% obj. |
Opakowanie zbiorcze | 6 butelek w kartonie |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
39,00 zł
59,00 zł
59,00 zł
59,00 zł
52,00 zł
39,00 zł
39,00 zł
39,00 zł
59,00 zł
59,00 zł
59,00 zł
51,00 zł
52,00 zł
59,00 zł
92,00 zł
66,00 zł
82,00 zł
Wino o aromatach owocowych, wyraźne...
29,00 zł
W aromatach odczuwalne taniny, nuta orzechowa,...
55,00 zł
Brandy dojrzewająca przez okres 6-8 lat o...
69,00 zł
Lekkie rejestry owocowe, zbudowane na prostych,...
39,00 zł
Czerwone słodkie wino gronowe o delikatnym...
114,00 zł
Czerwone wytrawne wino gronowe o złożonych,...
59,00 zł
Wino o zapachu jabłkowo gruszkowym,melona i...
28,00 zł
Brandy dojrzewa 5 lat w beczkach dębowych....
58,00 zł
Białe półwytrawne wino gronowe o łagodnych...
33,00 zł
Różowe wytrawne wino gronowe o intensywnym...
43,00 zł