Winifikacja:
Ręczny zbiór dojrzałych kiści. Po oddzieleniu od szypułek jagody są schładzane do temperatury 4-6°C, a następnie delikatnie tłoczone w prasie pneumatycznej o kontrolowanym nacisku. Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze (15-18°C). Gdy fermentacja zostanie ukończona, wino zostaje przelane do innej kadzi ze stali nierdzewnej w celu dalszego klarowania. Wino butelkowane kilka miesięcy po winobraniu.
Region winiarski | Region IMERETI |
Klimat | Umiarkowany, kontynentalny |
Kategoria wina | Wino regionalne |
Odmiany | Tsolikauri 100% |
Pochodzenie winogron | Rejon Terjola i Zestafoni |
Urodzaj | 9-12 ton/ha |
Typ wina | Wytrawne białe |
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
39,00 zł
39,00 zł
59,00 zł
59,00 zł
59,00 zł
51,00 zł
52,00 zł
59,00 zł
92,00 zł
66,00 zł
68,00 zł
82,00 zł
Czerwone wytrawne wino gronowe o...
79,00 zł
Brandy dojrzewa 8-10 lat w dębowych beczkach....
135,00 zł
SATRAPEZO 10 Qvevri Rkatsiteli wytwarza się w...
125,00 zł
Produkowane według starych receptur...
83,00 zł
Oryginalna lemoniada gruzińska o smaku...
7,00 zł
Wyraziste wytrawne czerwone wino gronowe z...
43,00 zł
TIKHARI to efekt kilkunastu lat prac...
50,00 zł
Białe wytrawne wino o miłej, żywej kwasowości....
39,00 zł
Wino przejrzyste i lekkie, w zapachu wyczuwa...
28,00 zł
Niezależnie od faktu, że Gruzja to kolebka...
52,00 zł