Aromaty dojrzałych jabłek, mieszanki cytrusów oraz toffi, czekolady i cukru trzcinowego. W ustach sporo delikatnej soczystości. Jest to wino stosunkowo łagodne, ale esencjonalne, z dojrzałością owocu (jest skórka pomarańczowa, orzechy włoskie, herbatniki, morele, brzoskwinie), podbitą taninami i lekką goryczką. Finisz korzenny, lekko pieprzny. Aromaty dojrzałych jabłek, mieszanki...
Aromaty wyważone, średnio intensywne, korzenne i pieprzne, z akcentem herbacianym. W ustach wino dość delikatne, ma nuty ciasta z bakaliami, suszonych owoców (jabłek, moreli, fig). Wino dość treściwe, pełne owocu, o delikatnej strukturze. Jest łagodna goryczka i łatwo wyczuwalne taniny. Podawać do sałat, grillowanych białych mięs oraz ryb. Aromaty wyważone, średnio intensywne,...
Aromaty wiśni, czereśni, jeżyn, dymu. W ustach dojrzałe, mocno owocowe, choć w sumie łagodne. Poza owocami leśnymi wyczuć można aronię, jałowiec, liść laurowy, pieprz, gorzką czekoladę. Faktura wina gładka, miękka, ma wyraźne, ale nieagresywne taniny, jest lekko ziemiste i rozgrzewające. Aromaty wiśni, czereśni, jeżyn, dymu....