Katalog

Typ wina
Typ produktu

Informacja

Nowe produkty

Promocje

  • Marani Khvanchkara
    Khvanchkara

    Czerwone półsłodkie wino. Eleganckie...

    63,75 zł -15% 75,00 zł

Nasze sklepy

Nasze sklepy

Odwiedź nasz sklep firmowy w Warszawie przy ul. Wąwozowej 23 lok. U1, lub jeden z setek punktów partnerskich i sprawdź, co daje ponad 100 lat tradycji.

Alkohole mocne

Niezależnie od faktu, że Gruzja to kolebka wina, historia Czaczy, mocnego napoju alkoholowego destylowanego z winogronowego moszczu, jest dość krótka i zaczyna się w pierwszej połowie dziewiętnastego wieku. Mimo tego, niektóre źródła donoszą, że pierwsze urządzenia do destylacji dotarły do Gruzji z Persji w średniowieczu.
Telawska Piwnica Win zac...

Niezależnie od faktu, że Gruzja to kolebka wina, historia Czaczy, mocnego napoju alkoholowego destylowanego z winogronowego moszczu, jest dość krótka i zaczyna się w pierwszej połowie dziewiętnastego wieku. Mimo tego, niektóre źródła donoszą, że pierwsze urządzenia do destylacji dotarły do Gruzji z Persji w średniowieczu.
Telawska Piwnica Win zaczęła produkcje Czaczy pod koniec lat dziewięćdziesiątych. Różnorodność szczepów winogron oraz własna destylarnia pozwala nam destylować moszcz od razu po skończeniu procesu fermentacji i tym samym utrzymać specyficzne aromaty szczepowe.

Więcej

Alkohole mocne Jest 34 produktów.

Podkategorie

  • Wódki

    Niezależnie od faktu, że Gruzja to kolebka wina, historia Czaczy, mocnego napoju alkoholowego destylowanego z winogronowego moszczu, jest dość krótka i zaczyna się w pierwszej połowie dziewiętnastego wieku. Mimo tego, niektóre źródła donoszą, że pierwsze urządzenia do destylacji dotarły do Gruzji z Persji w średniowieczu.
    Telawska Piwnica Win zaczęła produkcje Czaczy pod koniec lat dziewięćdziesiątych. Różnorodność szczepów winogron oraz własna destylarnia pozwala nam destylować moszcz od razu po skończeniu procesu fermentacji i tym samym utrzymać specyficzne aromaty szczepowe.

  • Brandy

    Wino gronowe, przeznaczone do produkcji brandy uzyskujemy nie później niż do 1 kwietnia roku następującego po zbiorach. Po tym okresie materiał winny poddawany jest destylacji w alembikach Charente.
    Proces destylacji jest tylko początkiem długiej drogi, jaką musi przebyć brandy Sarajishvili do uzyskania pełnej wyrazistości, mocy i niepowtarzalnego charakteru.

  • Produkty limitowane
na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 34 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 34 elementów